ЖИВОТ БЕЗ БАРИЕРИ

Новите технологии откриват по-големи възможности пред хората със зрителни увреждания, позволявайки самостоятелно да преодоляват обективните бариери, възпрепятстващи социалното им включване


виж света през компютъра начало спорт ръководства кулинарни страници статии сайта се поддържа от Superhosting.bg

Ръководства

NVDA (екранен четец)

Windows

MS Word

MS Excel

MS Outlook

Mozilla Thunderbird

ABBY Fine Reader

Торент файл

Аудио файлове

Adobe Audition

Winamp

KMPlayer

Nero

Balabolka

CDex

CCleaner

Avast Antivirus

Orbit Downloader

µTorrent

Internet Explorer 8

Skype 3.8

Skype 5.3

Електронна поща

SVD (Spider Video Downloader)

Readability

On-line пространство за съхранение и обмен на данни

В днешната мобилна ера за активният човек е необходимо да си осигури повсеместен и винаги наличен достъп до най-важните си файлове, които да могат да се синхронизират лесно с компютри и всевъзможни мобилни устройства. Точно това е мисията на утвърдената и вече доста популярна онлайн услуга Dropbox, която ви осигурява 2 GB безплатно пространство за съхранение на сървъра на програмата и възможности за синхронизация. Размера на пространството не е голям, но може да се увеличи с референции към приятели. Всъщност възможността за синхронизиране на съдържанието между всичките ви компютърни устройства,смартфони и таблетие най-голямото предимство на Dropbox. Ако държите данни в Dropbox, това означава, че имате бекъп на цялата тази информация, а ако "синквате" между машини, Dropboxбързо ще синхронизира файловете сред локалната ви мрежа, правейки целия процес значително по-бърз, когато всичките ви компютри са в една мрежа. Не на последно място, Dropbox е съвместим с богат спектър от операционни системи (включително Windows, Mac, Linux, Android), така че достъпът до файловете ви е гарантиран навсякъде, където има Интернет. Освен всичко останало, Dropbox служи и като чудесен файлов мениджър, организирайки повече от сполучливо голям брой файлове и директории, а също така държи копия на всички изтрити файлове, в случай че решите да ги върнете. Всеки потребител разполага с 2 GB пространство, което може да се увеличи до 5, ако привлича хора в системата. Привличането на потребители се отчита при регистрацията им от специален, уникален за всеки потребител, линк. Всеки привлечен от Вас потребител Ви носи по 250 MB допълнително пространство, също така може и да си го закупите.
За да ползвате тази On-line услуга, всичко което трябва да направите е да инсталирате приложението Dropbox. Изтеглете инсталационният exe файл от сайта dropbox.com. Ето линк за изтегляне на версия 2.6.7:
https://www.dropbox.com/downloading?os=win
Инсталирането става лесно в две стъпки. След инсталиране се отваря диалог Dropbox Setup, в който трябва да попълните данни за идентификация за своя профил. Придвижете се с Tab, Прескочете Sign in бутон и потърсете бутона Sign up . Забележка има разлика между бутона Sign in и бутона Sign up. Sign in е вход за вписване със предходно създаден профил, а Sign up е в смисъл на зарегистриране и създаване на нов акаунт. В В диалоговият прозорец на Sign up попълнете текстовите полета за Име, Фамилия, Имейл адрес и парола. След това дайте отметка на I Agree и натиснете бутона Setup. Поздравления, това е всичко, вече имате профил и регистрация в Dropbox. След инсталацията в system tray се появява иконата на програмата, като от нейното контекстно меню можем бързо да достигаме до папката myDropBox, до нашия акаунт в сайта, да видим колко заето място имаме на сървърите на програмата, последно променените файлове, както и да направим някои настройки на програмата. Работата с Dropbox е изключително лесна и достъпна за екранният четец. По нищо не се различава от стандартната работа с интерфейса на Windows. За съжаление не е преведена на български език, но поради опростеният процес на работа това не е проблем. Програмата си създава служебна папка Dropbox, по подразбиране за Windows 7 в директорията на Администратора или за Windows XP в Моите документи. Впоследствие може да се избере ново място на папката в която ще се намират ъплоуднатите файлове и папки. За да поставите файл или папка в Dropbox направете следното:
1. Изберете със стрелките файл или папка от списъците в компютъра и ги маркирайте.
2. Отворете контекстното меню с Application.
3. От списъка на контекстното меню потърсете Send to sub menu, дайте стрелка надясно, от подсписъка изберете Dropbox и потвърдете. Това е всичко.
Всеки Файл, който поставите или копирате в папката Drop box, автоматично се ъплоудва на сървърите на програмата. Като качите папка или файл в Dropbox, може да създадете линк, чрез който да ги споделите с други, които не са потребители на системата. Споделяне на Dropbox линк на операционната система Windows:
1. Уверете се,че програмата е активна.
2. Изберете и маркирайте елемент от списъка с копираните файлове или папки в директорията на Dropbox.
3. Активирайте контекстното меню.
4. От списъка на контекстното меню изберете Share Dropbox link и потвърдете. Създава се линк, който се копира в клипборда на компютъра.
5. Веднага можете да поставите (пейстнете), линка някъде, например в имейл.
Може да споделите линк и през Web сайта на Dropbox.
1. Sign in, влезте в сайта Dropbox.com.
2. Изберете папката или файла и отворете контекстното меню.
3. Натиснете върху Share link в падащият списък на отворилото се меню.
4. Веднага щом е създаден линка предходният прозорец изчезва и се появява нов екран с текстови полета в които може да въведете имейл адрес на който да изпратите линка. Преди да го изпрати първоначално програмата може да Ви поиска Verify, потвърждение, което да намерите и да потвърдите в съобщение на Вашият имейл.
Изготвил: Христо Шипанов

Изготвил: Христо Шипанов


>

За контакти: 9009 гр.Варна ул."Петко Стайнов"3 Културен Дом на Слепите
Web master: Христо Шипанов - GSM: 0882/211 153; e-mail: shippy52@gmail.com